Boligen

Ung ved Fjorden ligger i Bjerggade 54

Det er et kollegielignende botilbud, som består af 12 værelser med eget toilet og bad. Værelserne ligger omkring fællesarealer, som består af et stort køkken-alrum med en mindre stue, vaskerum og udendørs terrasse.Værelserne er fordelt på 2 etager med 6 værelser på hver. Ung ved fjorden tilbyder ikke dagsbeskæftigelse på stedet.

Vi arbejder tæt sammen med STU, jobcenter og socialkonsulenter om at finde den rette dagsbeskæftigelse til den unge. Det forventes, at den unge er igang med en relevant uddannelse, praktik, beskæftigelse eller lignende i hverdagen.
De unge mennesker, som bor i Ung ved Fjorden, er typisk unge, som skal lære at flytte hjemmefra. Det kan også være unge, som har været på STU (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) udenfor Struer Kommune, men har behov for yderligere botræning, inden de er klar til at flytte ud i en mere selvstændig bolig.

En del af det at bo i Ung ved Fjorden er, at den unge har lyst til at øve sig i at blive bedre til de ting, som ikke mestres i dag. Der arbejdes med udgangspunkt i de succeser og ressourcer, som den enkelte unge har.
Vi hjælper, støtter og guider med de ting, som er vigtige for den unge at lære. Typisk har den unge drøftet med sin sagsbehandler hvilke overordnede målsætninger, der skal nås indenfor den periode, hvor den unge bor i tilbuddet.

I Ung ved Fjorden er der personaledækning i mange af døgnets timer. Der er støtte og guidning til at komme op og afsted om morgenen. Ligeledes er der hver eftermiddag og aften personale på arbejde, som i samarbejde med de unge klarer alle gøremål i huset. I weekenden er der som udgangspunkt personale på arbejde fra kl. 10-22.

Ung ved Fjorden ligger i samme bygninger som Boligfællesskabet Bjerggade 50, som er et af Struer Kommunes tilbud, hvor der er døgndækning. Det vil sige, at der er personale på arbejde hele døgnet rundt, og personalet kan kontaktes ved behov for støtte og hjælp. Der er rådighedsvagt om natten i huset, som altid er til at træffe om natten.